Kylänpuolen kennel » Karra MEJÄ (metsästykoirien jäljestämiskoe) Kiiminki 5.8.2018

Karra MEJÄ (metsästykoirien jäljestämiskoe) Kiiminki 5.8.2018

Tuomari Rauno Koskinen

Koira ohjattuna jälkityöhön, jota tehdään maavainulla ja edetään maastoon sopivaa vauhtia. Ensimmäinen osuus hienosti jälkiuralla lukuunottamatta aivan lopussa tullutta kaarrosta. Makaus merkataan. Ensimmäinen kulma, jolla katko, selviää rengastaen ja loppu ihmisjälkiä pitkin. Toisen osuuden alussa rengastuslenkki jäljen sivulla. Toinen makaus merkataan. Maasto muutuu tämän jälkeen raskaaksi kulkea ja tarkasteluita tulee väkisin, kun koira ei pääse etenemään suoraviivaisesti. Toinen kulma yli polkua pitkin ensimmäiseen hukkaan. Kolmas osuus samoin kuin toisen osuuden loppu. Makaus ohitetaan ja pian ajaudutaan toiseen hukkaan. Kolmas kulma lenkillä ja pian ohjaaja keskeyttää kokeen, koska koira ei enää halua kunnolla edetä.

VOI –