Kylänpuolen kennel » Karra MEJÄ (metsästykoirien jäljestämiskoe) Siikalatva 4.8.2019

Karra MEJÄ (metsästykoirien jäljestämiskoe) Siikalatva 4.8.2019

Tuomari Piia Kairenius

Alkumakaus tutkitaan hyvin ohjaajan rauhoittaessa samalla innokkaasti eteenpäin pyrkivää Karraa. Karra aloittaa määrätietoisen maa- ja ilmavainuisen jälkityön. Vauhti on reipasta, mutta maastoon sopivaa kävelyvauhtia. Karra etenee kaikki suorat osuudet hyvin. Ensimmäisellä osuudella vain pieni pätkä jäljen sivussa, sen suuntaisesti edeten sivutuulen johdosta. Kaikki makaukset merkkaa erinomaisesti pysähtyen. Toisen ja kolmannen makauksen kohdalla pienet sivupistot jäljen molemmin puolin. Sama toistuu hieman ennen kaatoa. Katkokulma hyvin, veretyksen loppuun ja sieltä parilla rengastuksella, osin jäljentekijöiden jälkiin tukeutuen uudelle osuudelle, otinen kulma jäljen mukaisesti, kolmas pienin tarkistuspistoin. Kaadolle pysähtyy ja se kiinnostaa suunnattomasti. Erinomainen, äänetön ja itsenäinen suoritus parivaljakolta.

VOI 1 pist. 49