Kylänpuolen kennel » Kylänpuolen Jalopuu ’Kossu’ KAER Lumijoki 12.11.2022

Kylänpuolen Jalopuu ’Kossu’ KAER Lumijoki 12.11.2022

Tuomari Mervi Kukkonen

Kossun laukka on liikeeltään joutuisaa ja sujuvaa, mutta hakua häiritsee tänään pysähtelyt jalannostomerkkailuineen ojanvarsissa. Ajoittain haussa on sopiva laajuus, välissä haku jää liian pienimuotoiseksi eikä kirkkaimpaan palkintoon toivottua pontta riistan löytymiseksi tänään ole riittäcästi peltomaisemiin. Haku johtaa kahdesti seisontaan, josta toisesta saadaan hyväksytty riistatyö.

RT & NOUTO
1. Saa pellolta yht’äkkiä vainun suuren kiviröykkiö/heinäkukkulan laitaan, ja ottaa terävän seisonnan. Luvasta räväkkä nosto ja fasaani siivittää, koira käskystä hienosti niillä sijoillaan. Pyöveli ampuu kohti lintua, ja nähdään linnun saavan osumaa, mutta siivittävän ison kiviröykkiön taakse. Kivikko on sen verran vaarallisen näköinen lähettää koira siitä noutoon, että kierretään se pellon kautta ja laitetaan koira siitä noutamaan haavoittunutta fasaania. Koira löytää raanakon hetken etsimisen jälkeen, tarttumisessa ja kannossa paketoi turhaan, luovutus luvasta istuen. 2. Saa jälleen lähietäisyydeltä vainun ja napsahtaa siesomaan ohjaajaa vasten, toimintalupa on päällä ja ase valmiina, ohjaaja liikkuu koiraa kohti turhankin pitkälle joka häiritsee linnun jalkautumaan, ja koira päättää nostaa sen oma-aloitteisesti. Rauhallisesti paikalla linnun siivittäessä käskystä.

AVO2 pist. 77