Kylänpuolen kennel » Blogi

Kylänpuolen Revontuli KAER-koe Simo 1.11.2020

Tuomari Juha Tuulaniemi
Hakee kovalla vauhdilla laajaa hakua. Iltapäivällä haku on epämääräistä ja vaikeasti seurattavaa. Tänään rasitteena väliin jättö ja törmäys riekolle. Seisoo iltapäivällä riekkoja, jotka nostaa vaiheittaisella etenemisellä siivilleen ja pysyy käskettynä paikallaan ilmaan ammuttaessa. Kylmän linnun nouto on moitteeton suoritus.
AVO 2 pist. 73

Hyvä Mimosa ja Harri!

Kylänpuolen Ruusunnuppu ”Nuppu” KAER-koe Ylivieska 24.10.2020

Tuomari Minna Loukusa
Hakee laajasti ja riistalle pyrkivästi. Pitää hyvin yhteyttä. Hakua rasittavat tuloksettomat seisonnat ja yksi fasaanin karkoitus. Rt seisoo kanavan varteen, tarkentaa ja seisoo uudelleen. Muutamalla käskyllä etenee ja lintu siivittää. Koira ei näe pudotusta. Rauhallinen ammuttaessa. Noudossa tappaa raanakon ja pudottaa tullossa pari kertaa, luovuttaa istuen.
AVO 2 pist. 67

Hyvä Nuppu ja Maarit!

Kylänpuolen Jalokivi ’Tyyne’ Junkkarissa 26.-27.9.2020 Lapualla

Tyyne osallistui Saksanseisojakerhon järjestämään Junkkari-jalostuskatselmukseen. KAER-koe NUO 3 ja jalostuskatselmuksesta ERI.

Kylänpuolen kennelin vuoden koira -kiertopalkinto

Kylänpuolen Rakovalkea ’Rivgu’ & Kai Backman

2019 Kylänpuolen Rakovalkea
2018 Kylänpuolen Raikulipoika
2017 Kylänpuolen Musta-Maija
2016 Kylänpuolen Menevä-Martta
2015 Kylänpuolen Miehekäs-Mikko
2014 Kylänpuolen Kerkko
2013 Kylänpuolen Kaisla

Kylänpuolen Ruusunnuppu MEJÄ (Metsästyskoirien jäljestämiskoe) Pyhäntä 6.9.2020

Tuomari Ville Porthan:
Alkumakaus tutkittiin ohjaajan kanssa tarkasti. Esimerkillisesti lyhyellä hihnalla ohjaten krepitykselle asti. Jäljestys hieman poukkoilevaa ja rauhatonta maa- ja ilmavainua sekoittaen. Ensimmäiselle kulmalle saavuttaessa makaus nuuhkaistiin nopeasti ja kulma vedetään suoraksi pitkälle hukkaan asti metsäkanalintujen hajujen saattelemana. Toisella osuudella kanalintujen hajut vievät taas jäljestäjän hukkaan asti. Sorkalle suoraan ja otetaan suuhun. Jäljestyksen aikana tarvittiin paljon kehoituksia jotta jäljestystyö muistuisi mieleen.
AVO 3 pist. 20

Hyvä Nuppu!

Pohjois- Suomen Mäyräkoirakerhon 2019 jälkikoirapalkinto Kylänpuolen Karralle

Kylänpuolen Rakovalkea Rovaniemen ryhmänäyttely 1.8.2020

Tuomari Tiina Illukka:
Pienehkö, vankkarakenteinen, ryhdikäs. Hyvä pään profiili. Kuono-osa voisi olla leveämpi. Erinomainen kaula ja ylälinja. Tilava rintakehä. Hyvät kulmaukset ja luusto. Liikkuu hyvin.
KÄY ERI KÄK 2

Kylänpuolen Jalokivi ’Tyyne’ Kauhavan ryhmänäyttely 16.8.2020

Tuomari Jari Fors:
15 kk mittasuhteiltaan ja tyypiltään oikea. Kaunisilmeinen nartun pää, jossa hyvä parta. Hyvät ylä- ja alalinja. Oikea asentoiset raajat. Erinomainen karvan laatu. Ruskea päistrikkö,Tehokas liike. Luonne rauhallinen.
JUN ERI PN 2 SA VARA-SERT

Kylänpuolen Jalokivi ’Tyyne’ ryhmänäyttely Ii 8.8.2020

Tuomari Emma Pirilä:
Feminiininen, kaunis nuori narttu, jolla oikeat mittasuhteet ja sopiva luuston vahvuus. Hyvä nartun pää, purenta ok. Hyvät silmät ja korvat, kapea kaula. Rintakehä saa vielä täyttyä. Riittävät kulmaukset. Lyhyt lantio. Hyvä häntä. Liikkuu kapeasti mennen tullen, sivulta hyvin. Oikeanlaatuinen peittävä karkea karvapeite. Hieman pehmeä parta.
JUN ERI JUK 1 PN 1 SA SERT VSP

Kylänpuolen Jalokivi ”Tyyne” ja Kylänpuolen Jalopuu ”Kossu” 1 v 20.5.2020